Plats (t ex Stockholm)

Spa (Om du söker ett speciellt spa)

Ändra denna info | Lägg till nytt spa
Hamam Oriental Sweden AB i Upplands väsby - Öppettider och adresser till alla span i Upplands väsby

Hamam Oriental Sweden AB i Upplands väsby

Välkommen till Hamam Oriental Sweden AB (Kanalvägen 5 ) i Infra City Upplands väsby .

Hamam eller turkiskt bad är den turkiska varianten av ångbad, ett slags bastu. Den har spelat en stor roll i det Osmanska riket som en plats att umgås med andra människor, men har också en rituell funktion.

Den turkiska badtraditionen kommer ursprungligen från antikens Rom. Med romarrikets fall försvann badkulturen i västra Europa, där gemensamma bad sågs som något okristligt. I det Byzantinska riket levde däremot traditionen vidare men förändrades något.

Under den ottomanska tiden var hamam en viktig del av vardagslivet, speciellt för kvinnorna vars rörelsefrihet ute i övriga samhället var begränsad. En kvinnas rang kunde avläsas i hennes badaccessoarer. Förnäma turkiska kvinnor hade högklackade trätofflor, sirliga tvålkoppar, silverkärl och exklusiva tyger att drapera sig med i badet. Här masserade kvinnorna varandra, här mönstrades blivande svärdöttrar och här firades bruden med mat, musik och dans. Om en man förbjöd sin hustru att gå till hamam, gav det henne rätt att skilja sig.

Adress

Hamam Oriental Sweden AB
Kanalvägen 5
194 61 Upplands väsby

Kontakt

Tel: 08-590 91010
E-post: info@hamamoriental.se
Web: www.hamamoriental.se

Öppettider för Hamam Oriental Sweden AB kan avvika under storhelger så som julhelgen, nyårshelgen, midsommarafton, valborg, etc. Vänd dig direkt till Hamam Oriental Sweden AB för att vara säker.

Vad tycker du?

Hamam Oriental Sweden AB (Kanalvägen 5 , Upplands väsby) får snittbetyget 5/5 (av 1 personer). Fyll i formuläret för att sätta betyg och själv tycka till.

Hamam Oriental Sweden AB gör mig nöjd

Skriver för c a 8 år sedan

Fantastisk behandling! Njutning för både kropp och själ!


Helena Larsdotter, 63 år, Härnösand

Navigering Nya på sparegistret.se Mest visade Nyligen betygsatta